هنرمندان اصفهان در جشنواره تولیدات استاني پرتلاش ظاهر شدند


مدیر خانه تجسمی حوزه هنری استان اصفهان گفت: واحد تجسمی این مرکز از سال 1383 با افتتاح گالری نقش خانه در مرکز شهر اصفهان و با برگزاری نمایشگاه عکس عباس کیارستمی توانست کانون جدیدی را برای هنرمندان و هنردوستان اصفهانی ایجاد کند. نقش خانه یا گالری حوزه هنری استان اصفهان در طول سالها با برپایی نمایشگاه های مختلف نظر بسیاری از علاقه مندان به هنرهای تجسمی را جلب نموده است و بسیاری از آنان حوزه هنری را مأمنی برای ارائه زیباترین آفریده های خود می دانند.
آزاده کوفگر به تنوع آثار در این رشته و گستردگی هنرمندان آن در اصفهان اشاره کرد و به بیان چگونگی انتخاب آثار برای جشنواره تولیدات استاني پرداخت و گفت: با توجه به شناخت نسبت به سوابق و رزومه هر یک ازهنرمندان در گرایشهای مختلف تجسمی هنرمندان به دسته بندی های خاصی ( بر اساس گروه aاساتید و هنرمندان صاحب نام و صاحب جایگاه ، گروه b و ..... ) تقسیم بندی شده اند.
مدیر خانه تجسمی حوزه هنری استان اصفهان اظهارداشت: با توجه به شرایط ومحدود بودن تعداد آثاری که باید به جشنواره ارسال می شد عده ای از هنرمندان که در طی سال های متوالی با حوزه هنری استان اصفهان همکاری داشتند انتخاب و آثارتولیدی آنها در دو سال گذشته جهت ارائه به سومین جشنواره تولیدات برگزیده و ارسال شد. در واقع ما از زمانی که فراخوان این جشنواره رسما اعلام شد با توجه به امکانات ، هنرمندان و آثار موجود تمامی تلاش خود را در جمع آوری بهترین آثار نمودیم . پس از جمع آوری تصویر آثار و مشورت با کارشناسان هر رشته جهت ارسال آثار منتخب اقدامات لازم صورت پذیرفت. لازم به ذکر است باتوجه به اینکه یکی از شرایط قابل توجه این جشنواره ارائه آثاری که به هر ترتیب جزو تولیدات حوزه یا تحت مالکیت آن محسوب می شود ، آثار انتخاب شده با در نظر گرفتن این شرایط در قدم اول و توجه به هنرمند صاحب اثر و جایگاه آن، کیفیت اثر ، همچنین سنخیت موضوع و عنوان اثر که با شرایط جشنواره همخوان بوده جزء گزینه های انتخاب قرار گرفت.
وی در خصوص جشنواره تولیدات و تاثیر آن در پیشرفت هنرهای تجسمی افزود: هر حرکتی از این دست موجب می شود فرصتی مناسب برای همدلی و تعامل شایسته بین حوزه ها و هنرمندان ایجاد شود. همچنین این جشنواره بستری جهت ارائه توانمندیها و قابلیتهای نهفته در مراکز حوزه هنری سراسر کشور می باشد و در واقع جولانگاهی جهت ارائه توانمندیهای هر یک از هنرمندان در سطح ملی است.
مدیر خانه تجسمی حوزه هنری استان اصفهان ادامه داد: همچنین از مهمترین دستاورد های جشنواره تولیدات می توان به بحث و بررسی و نقد وتبادل تجربیات بین مدیران،کارشناسان و هنرمندان و متعاقبا ارتقای کیفی آثار و معرفی صحیح حوزه هنری و اهداف مقدس و متعالی این نهاد انقلابی اشاره کرد. هرچه کارگروه های تخصصی تشکیل شود و کارشناسی های دقیق تری انجام شود، تصمیم سازی ها و تصمیم گیری های دقیق تری انجام خواهد شد و نتایج بهتری به دنبال خواهد داشت.
وي بيان كرد: درگیر کردن مراکز استانی و حس اعتماد متقابل بین مرکز حوزه هنری و مراکز استانی باعث افزایش و ارتقای انگیزه هنرمندان هنرهای تجسمی می شود. حوزه هنری استان اصفهان با برنامه ریزی صحیح و اساسی پیرامون اهداف و موضوعات مشخص شده و توانست با ارائه 134 اثر از تولیدات تجسمی خود در برنامه های مختلف در طول دو سال اخیر در سومین جشنواره آثارو تولیدات شرکت نماید و این نشان از ارتقای روزافزون تولیدات حوزه هنری استان اصفهان دارد.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره